el-nostre-club

El nostre Club

Dins el marc esportiu del rugby català trobem un club format per un conjunt de persones amants d’aquest esport que actualment formen els dos equips del Rugby INEF Barcelona; un sènior femení i un sènior masculí

El Rugby INEF s’organitza per oferir uns nivells de qualitat màxims tant en l’àmbit esportiu com en l’extraesportiu. Així doncs, diferents comissions gestionades pels i les propis/es jugadors/es s’encarreguen des de mantenir en bon estat el material d’entrenament fins a garantir els millors tercers temps possibles a equips rivals i a l’afició. L’esperit integrador del Rugby INEF busca que tothom vulgui aportar el seu gra de sorra a l’equip. 

Entrenant a les instal·lacions de l’INEFC de Barcelona i disputant els partits com a locals al Camp Municipal de Rugby La Foixarda, els equips femení i masculí ofereixen una qualitat idònia per practicar aquest esport noble.

Dos staffs tècnics de nivell que treballen de manera paral·lela es compaginen la formació i el desenvolupament esportiu dels nostres equips, compartint sempre espai d’entrenament, així com recursos materials i humans.

Història

Per trobar l’orígen del Rugby INEF cal que ens remuntem fins l’any 1976, quan, un any després de la fundació de l’actual Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC) de Barcelona, neix el Club Esportiu INEF Barcelona. Seguidament, el 1977, després d’un monogràfic d’aquest esport impartit al mateix INEFC, es va crear l’equip de rugby masculí de la mà de José Antonio Sancha (l’assignatura de Rugbi encara no formava part del Pla d’Estudis). Al cap de dos anys, el 1979, s’afegeix l’equip femení, esdevenint així el primer equip femení de rugby de tot l’Estat espanyol. L’èxit que va obtenir l’equip femení va ser total i al 1983 va ser reconegut per la Federació Catalana de Rugbi.

D’aleshores ençà, l’equip femení ha anat formant part de la història del desenvolupament del rugby a nivell estatal, disputant Copes de la Reina, Divisons d’Honor femenina (a partir del 2008) i sempre amb una gran vinculació amb els estudis universitaris. Actualment l’equip femení, amb un projecte renovat amb un caire més formador, competeix a la Lliga Catalana de rugby.

Per altra banda, l’equip masculí, al llarg d’aquests 45 anys d’història, ha disputat múltiples campionats d’espanya universitaris, enfrontaments internacionals amistosos, així com competint també a nivell federat de forma esporàdica. En el marc d’aquest projecte renovat, el 2017 es formà l’equip masculí federat que des d’aleshores disputa la Lliga Catalana de rugby, que d’igual forma que el femení, manté una estreta relació amb l’equip universitari de l’INEFC Barcelona, compartint instal·lacions, jugadors/es, història i escut.

Actualment el Rugby INEF…

Equips

El Club Esportiu INEF Barcelona compta amb dos equips sènior: el masculí i el femení. Els dos equips disputen la Lliga Catalana, i ja fa uns anys que emprenen projectes en solitari després de col·laboracions amb altres clubs per part del femení. La base dels dos conjunts federats sorgeix de l’equip universitari del grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE) de l’INEF Barcelona, però amb cada cop més presència de persones procedents d’altres disciplines.

La base dels dos equips compta amb jugadores experimentades qui tenen anys de joc inclús a categories superior i també amb persones que comencen de nou. Un entrenament apte per a tots els nivells permet un alt nivell de competitivitat alhora que disposa d’una base formativa, amb el focus a garantir el projecte a mig i llarg termini. Això sí, sent l’actitud i el compromís un punt en comú.

Els dos equips disputen els seus partits els caps de setmana de curs. Tant les persones més veteranes com les acabades d’aterrar, disposaran dels seus minuts de joc si s’ha assistit als entrenaments amb bona actitud. Siguin estudiants d’INEF, jugadors de rugbi que volen provar una experiència basada en el companyerisme i la germanor, o persones interessades en probar l’esport, l’equip els rebrà amb els braços oberts.