Equip Femení

El sènior femení del Rugby INEF, de la mateixa manera que el masculí, manté una estret vincle amb els estudis universitaris de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE), doncs són moltes les noies qui tot estudiant aquest grau universitari al Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC) s’endinsen en el món del rugby. Aquest fet sempre ha suposat una filosofia diferenciant, ja que abans de ser jugadores d’aquesta disciplina espotiva la majoria de noies són esportistes. 

Cal subratllar, però, que la pedrera de l’equip federat no és únicament les universitàries vinculades al grau, sinó que també trobem altres perfils qui tenen ganes de conèixer noves modalitats i iniciar-se en un esport basat en valors com el companyerisme i el respecte.

Avui en dia l’equip femení es troba en ple període de creixement, ja que després de molts anys competint en la categoria més elevada a àmbit estatal (la Lliga Nacional de Divisió d’Honor -Lliga Iberdrola-), tot mantenint acords de col·laboració amb altres clubs, ha decidit iniciar un nou projecte en solitari, donant la possibilitat a totes aquelles noies, amb poca o gens experiència en l’esport, a formar-se en un espai còmode i on hi abunden tots els nivells de joc.

Així doncs, el sènior femení del Rugby INEF actualment disputa la Lliga Catalana de Rugby, essent-ne l’entrenador, responsable formatiu i gestor dels dies de partit en Joan Codina.